Aftersalescongres

Hét Nationaal Aftersalescongres

In het Nationaal Aftersalescongresboek vindt u bijdragen over de belangrijkste dossiers die de autobranche in 2023 gaan kleuren, én uw verdienmodel gaan beïnvloeden. Onderwerpen die door deskundigen, voornamelijk uit de praktijk, met veel kennis van zaken worden besproken. Geen vergezichten, maar zaken die u de komende tijd gaan raken. Een congresboek waar je als autobedrijf (universeel en dealer) en automaterialengrossier je plannen mee kunt verrijken.

Dagvoorzitter Adriaan Roggeveen opent het congresboek op passende wijze met een filosofisch getint betoog waarin hij de noodzaak tot verandering schetst, juist voor het autobedrijf. De bekende adviesbureaus Boston Consulting Group (BCG), KPMG en ICDP geven in hun bijdragen hun visie op de aftermarket en de aftersales voor de komende jaren.

  • Alexander Brenner van BCG stelt dat er meer is dan alleen de EV-transitie en connectiviteit, meer trends die de business beïnvloeden. Oriënteer je dus breed ten aanzien van de ontwikkelingen: technologisch, economisch en maatschappelijk.
  • Stijn de Groen van KPMG schetst in zijn met veel cijfers onderbouwde presentatie de directe gevolgen van de EV-transitie voor uw werkplaatsomzet. Hij zet voor u de stip al vast op de horizon.
  • De onderzoekers van ICDP zien een integratie van het merkgebonden denken en die van de universele multimerken filosofie. Maar wel geregisseerd door de autofabrikanten. Zij stellen dat het accent richting werkplaatsklant komt te liggen op ‘bundled aftersales’.

 

De economen en bankiers van ABN Amro benadrukken net als Johan van der Hoeven – tevens directeur van LKQ-Fource – en Jeroen van de Braak van RAI Aftermarket de onomkeerbare invloed van duurzaamheid op de autobranche.

  • De maatschappij bepaalt de nieuwe spelregels, zowel nationaal als internationaal. Waarbij zij nadrukkelijk stellen dat dit niet per se bedreigend hoeft te zijn, maar juist kansen biedt aan de actieve en strategisch denkende ondernemer.

De concurrentieverhoudingen in de aftermarket zullen eveneens veranderen. De investeringen die nodig zijn om aan de nieuwe maatschappelijke en technologische eisen te voldoen zijn groot. Maar ook data spelen hier een hoofdrol.

  • Cor Baltus, ceo van Alliance Automotive Group Benelux en president van Figiefa, geeft in zijn presentatie aan hoe ver we staan met het op data gebaseerde gelijke speelveld voor de onafhankelijke aftermarket. Een dossier dat in 2023 zijn beslag moet krijgen.
  • Clem Dickmann, marktanalist van Aumacon schets daarbij de stand van zaken als het om de schaalvergroting gaat. Dealers, leasemaatschappijen, schadeherstellers, onafhankelijke grossiers en universele garages: groter worden is noodzaak.

Een niet te onderschatten dossier is dat van de door Europa geïnitieerde SERMI-certificering.

  • BOVAG-dataspecialist Jan-Willem van der Linden legt uit dat ondernemers snel stappen moeten zetten om deze wettelijk verplichte certificering van hun autobedrijf en werkplaatsmedewerkers per 1 augustus 2023 voor elkaar te hebben!

Eric Vousten (wagenparkontwikkeling), Arjen van Eck (webshops), Bart Timmermans  (internationalisering) en Bart Kamps (de werkplaats van de toekomst), ieder op hun eigen terrein bekende specialisten, maken u deelgenoot van een viertal dossiers die u wellicht makkelijk zou overslaan, maar van groot belang zijn voor het kleuren van uw toekomst.

Tenslotte, beschrijven de beide hoofdredacteuren van Aftersales Magazine, Jos Veldhuisen en Barend Luiting, in hun bijdragen aan het congresboek de gevolgen van de digitalisering voor de hele keten in onze branche.

  • De super ECU’s en de over the air functionaliteiten (OTA) gaan ieder verdienmodel ten aanzien van de werkplaats veranderen. Wie niet oplet staat straks aan de zijlijn!

Bestel daarom het unieke congresboek en bereid u voor op de zich voor uw ogen vernieuwende aftersales en aftermarket. De prijs van het boek is € 99,50. Wie meerdere exemplaren wil bestellen, kan voor een aangepaste offerte een mailtje sturen naar rob@aftersalesmagazine.nl.

Aftersalescongresboek 2023 nu te koop voor € 99,50

Bestel hier jouw exemplaren

 

Hoofdsponsoren:


Sponsoren: